• Novinky

            • Jesenné cvičenia v prírode

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné cvičenia v prírode.

              Posledné príjemné slnečné počasie sme na 1.stupni využili na jesenné cvičenia v prírode. Súťažne si naši žiaci zopakovali a preskúšali vedomosti z oblasti ochrany prírody, dopravné i vlastivedné zručnosti, vyskúšali si hádzanie šiškami na terč a beh cez prírodné prekážky v okolí našej školy, pod zámkom i na turistických chodníčkoch.

            • Volejbalový krúžok - Hit Trnava

            • U nás na škole prebieha aj volejbalový krúžok pod vedením trénerky Sukovskej z volejbalového oddielu Hit Trnava, ktorých hráčky patria do slovenskej extraligy. 

              Na krúžok sa môžu ešte dohlásiť žiaci 4.-6. ročníka. 

              Kontaktujte nás na riaditel@zssmolenice.sk

            • Šachový klub

            • Šachový klub pod vedením Mgr.Petry Majerníkovej nám aj zúčastneným deťom robí radosť.

              Od 6. 10. začali žiaci spolu s vedúcou klubu šnúru gpx turnajov Šachového klubu detí a mládeže Smolenice. Na prvom turnaji, ktorý  sa odohral v Skalici,  Dominika Mikulová získala krásne tretie miesto vo svojej kategórii.

              Ďalší turnaj v Nitre nám priniesol dve tretie miesta a jedno druhé miesto ... Viktória Sekerešová, Dominika Mikulová a Barborka Machalová. 

              Zatiaľ posledný turnaj v Hlohovci sa konal tento víkend a zúčastnila sa ho Dominika Mikulová, ktorá  získala krásne 2.miesto tentokrát zo všetkých dievčat.

              Veľmi sa tešíme a veríme, že najbližšie do zbierky pribudne aj zlato. 

              Sme radi, že deti zaujala táto strategická hra, pri ktorej sa  učia pozornosti, učia sa chápať výhody pozorného sledovania a koncentrácie.

            • Stolnotenisový krúžok

            • Máme skvelé správy od vedúcich záujmového útvaru stolnotenisového krúžku. 

              Ing. Vladimír Krátky, Ing. Luboš Ryba nás infomovali, že  sa zúčastnili tento víkend detského stolnotenisového turnaja v obci Petrov  - ČR. Zástupcami nášho stolnotenisového krúžku boli žiaci ZŠ Smolenice v zložení, Matej Petrovič, Filip Štibraný, Patrícia Štibraná, Kevin Hečko, Vlastimil Uhlík, Matej Vlachovič a Patrik Ténai. Chceme ako vedúci stolnotenisového krúžku pri ZŠ Smolenice  vysoko vyzdvihnúť nielen športovú reprezentáciu, ale v prípade týchto detí hlavne tiež „kamarátske“ správanie sa na tomto podujatí v rámci celého osadenstva tohto turnaja. Všetci naši chlapci sa umiestnili v hornej polovici „štartového poľa“ a niektorí z nich siahali aj na tie najvyššie umiestnenia. Sme potešení nielen výsledkami „našich zverencov“, ale aj tým, že je badateľný pokrok v ich športových schopnostiach, ktoré nám, ale predovšetkým týmto deťom dávajú výraznú nádej a perspektívu dobrého napredovania nielen po stránke športovej, ale aj morálnej a predovšetkým kolektívnej v duchu „Sme jeden tím“.

            • Zbierka Dvakrát dobrá čokoláda

            • Do zbierky,  ktorej cieľom je zmierňovanie hladu v afrických krajinách, sme prispeli sumou 196,05 eur. 

              Ďakujeme žiakom zo Žiackej školskej rady za zbieranie a prispievateľom za finančnú pomoc.

               

            • Sladká pomoc - Dvakrát dobrá čokoláda

            • V pondelok 23.10. sa v škole uskutoční zbierka pre pomoc deťom v afrických krajinách. Jej výnos je určený na projekty podporované Pápežským misijným dielom detí, mladým ľuďom v Keni, Rwande, Etiópii a v Ugande. Tohtoročný výnos je zameraný na znižovanie hladu.

              Čokoláda je vyrobená na Slovensku. Jej predajná cena je 1 euro. Zakúpením čokoládky pomôžete zmierniť chudobu detí vo svete.

              V našej škole robíme počas tohto školského roka tri zbierky - Deň narcisov, Modrý gombík a Sladká pomoc. Je na vás, vážení rodičia, či zbierky podporíte a akou sumou. Organizáciu zabezpečujú žiaci zo Žiackej školskej rady spolu s koordinátorkou PhDr.Ivanou Štibranou, PhD. 

              Ďakujeme.

          • Noc v škole - 3. a 4.ročník
            • Noc v škole - 3. a 4.ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole - 3. a 4.ročník.

              Noc v škole - večer plný zábavy, hier, radosti strávený v kruhu svojich spolužiakov... 70 detí 3.- 4. ročníkov vymenilo svoje mäkké postieľky za karimatku a spací vak v škole. Strávili večer i noc bez svojich rodičov, statočne prekonali svoj strach, zahrali sa a zatancovali si so svojimi kamarátmi. Všetko spoločne zvládli, dokonca nikomu nechýbal ani krásny úsmev na tvári.

            • Zber papiera -pripomenutie

            • 3.10.2023

              V dňoch 23.10. (pondelok) -27.10. (piatok)  plánujeme zber papiera (kartón nezberáme). 

              Kontajner bude pristavený v areáli školy na školskom ihrisku. 

              Vyhradený čas pre zber papiera:

              pondelok    ------------, 14:00 - 16:00

              utorok        7:00-8:00, 14:00 - 16:00

              streda        7:00-8:00, 14:00  - 16:00

              štvrtok       7:00-8:00, 15:00  - 16:30 (dlhší deň)

              piatok        7:00-8:00, ----------------

              Do kontajnera na školský zber nie je možné ukladať: kartóny, šanóny, plastové zakladače, euroobaly, viazacie pásky, špagáty, tetrapakové nápojové kartóny, hygienický papier, samolepky.

              Papier je nutné vysypať z plastových tašiek a pred uložením do kontajnera odstrániť špagáty a viazacie pásky.

              Ďalší zber papiera plánujeme v mesiaci jún. Papier zbierame 2x za školský rok. 

              Najlepší zberači dostanú odmenu. Súťažíme za jednotlivca. 

            • Výsledky volieb do Rady školy

            • Vážení rodičia, zverejňujeme výsledky volieb do Rady školy. 

              Voľby do Rady školy sa uskutočnili dňa 12.10. 2023. Opakovaná voľba za zástupcov rodičov v MŠ a zástupcov rodičov v ZŠ sa uskutočnila 19. 10. 2023. Do Rady školy na 4 roky sú zvolení:

              Mgr.Pavol Brázdovič- za rodičov v MŠ

              Mgr. Karol Jakubec- za rodičov v ZŠ

              Mgr. Lucia Štibraná- za rodičov v ZŠ

              PhDr. Marianna Hudcovičová, PhD.- za rodičov v ZŠ

              Mgr. Petra Moldová- za zamestnancov v ZŠ

              Dominika Petrovičová- za zamestnancov v MŠ

              Katarína Štibraná- za nepedagogických zamestnancov

              Rada školy sa ustanovuje na svojom ustanovujúcom zasadnutí. Zároveň deleguje svojich štyroch zástupcov do rady školy zriaďovateľ. 


              Zápisnice nájdete na webe školy.

              https://zssmolenice.edupage.org/a/rada-skoly

            • Plavecký výcvik v Senici

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik v Senici.

              Október sa pre našich tretiakov nesie v znamení plávania. Už druhý týždeň sa niektorí z nich učia plávať, iní sa zase zdokonaľujú v technike plávania. Pod dohľadom kvalifikovaných trénerov na plavárni v Senici sa učia sebadisciplíne a zoznamujú sa s rôznymi plaveckými štýlmi.

            • Žiacka školská rada

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiacka školská rada.

              Na októbrovom stretnutí Žiackej školskej rady sa zástupcovia tried venovali problematike Zelenej školy. Predseda ŽŠR Patrik Ténai viedol diskusiu a žiaci sa vyjadrovali k problematike separovania odpadu v jednotlivých triedach. Oproti minulému roku sme urobili značný pokrok a spolu so žiackym kolokviom sa budeme usilovať naďalej o dosiahnutie titulu Zelená škola. Zástupcovia tried diskutovali aj o dlhých radoch v jedálni a hluku, čo súvisí s ohľaduplnosťou a toleraciou. Napokon sa venovali pri zábavnej aktivite aj obsahu hodnôt našej školy, ktoré sú zahrnuté vo vyobrazení jednej lode, na ktorej sa spoločne plavíme. Premietli obsah pojmov poznávanie, empatia, ochrana životného prostredia do hry Kto-s kým-kde, čo robili. Okrem zábavy to bolo i poučné a tvorivé.

            • Horné Orešany- Detský stolnotenisový turnaj

            • Dňa 7.10. sa pod vedením Ing.Rybu a Ing. Krátkeho naši žiaci v rámci stolno-tenisového krúžku zúčastnili  turnaju v Horných Orešanoch. Je to turnaj s medzinárodným obsadením /ČR, Rakúsko,SR/ detí vo veku od 6 do 15 rokov v počte cca 60 účastníkov. Všetci účastníci /5 „našich“ detí – Matej Petrovič, Filip Štibraný, Vlastimil Uhlík, Kevin Hečko, Matej Vlachovič/ vrátane trénerov vzorne reprezentovali nielen Základnú školu ale i obec Smolenice a peknými výkonmi i výsledkami potešili nielen „trénerov“, ale i zúčastnených divákov v prevažnej väčšine rodičov detí. Stolný tenis bezpochyby je a tiež je športom napomáhajúcim rozvoju telesných, fyzických ale i mentálnych schopností detí stolnotenisového krúžku. 

               

              Kompletné výsledky nájdete na 07.10.Horné Orešany-9.Detský turnaj | Stolnotenisový turnaj Horné Orešany (stolnotenisovyturnaj.eu

            • Exkurzia štvrtákov v Hlohovci

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia štvrtákov v Hlohovci .

              Dňa 3.10. sa žiaci štvrtých ročníkov zúčastnili exkurzie v Hlohovci. Tu navštívili Hvezdáreň M.R.Štefánika, kde ,,nakukli“ do sveta vesmíru, vesmírnych telies, hviezd, planét, mesiacov... Návštevu hvezdárne sme zakončili úžasnou a jedinečnou laserovou show. V druhej časti exkurzie sme navštívili ešte Vlastivedné múzeum v Hlohovci, ktoré vo svojich priestoroch spravuje zbierky spoločenských a prírodovedných vied, archeológie, zoológie a botaniky.

            • Deň duševného zdravia

            • Milí žiaci,

              10. október je venovaný nášmu duševnému zdraviu. Je okej necítiť sa okej. Svetový deň duševného zdravia nám pripomína to:

              • Aby sme sa na chvíľku zastavili a posnažili sa porozumieť vlastným myšlienkam a pocitom. Táto činnosť je rovnako prospešná, ako napríklad pohyb či vyvážená strava.
              • Aby sme sa o seba starali po fyzickej, ale aj duševnej stránke.
              • Je normálne, keď nemáme svoj deň.
              • Niektoré veci, ktoré sa okolo nás dejú, nemáme pod kontrolou. Máme však pod kontrolou to, ako na okolnosti reagujeme, ako sa správame sami k sebe a k okoliu, alebo ako sa rozhodujeme.
              • Je v poriadku požiadať o pomoc, keď to potrebujeme. Nie je na tom nič, za čo by sme sa mali hanbiť. 
              • Vždy tu existuje aspoň jedna osoba, ktorá si nás vypočuje, keď je toho na nás priveľa.

              V škole je vám k dispozícii okrem učiteľov aj školský podporný tím a naše pani psychologičky, ktoré môžete kedykoľvek osloviť (aj na chodbe alebo u nich v kancelárii) - Katka Mécsesová a Ivana Štibraná. 

              https://zssmolenice.edupage.org/a/skolsky-psycholog

            • Prekonali sme školský rekord - Cykloškola

            • Do školy dnes prišlo 170 detí na bicykloch a kolobežkách z dnešných 255 prítomných. Žiaci sa previezli päť kilometrov po obci . Učiteľom pomáhali v organizácii deviataci a ôsmaci, ktorí zobrali svoju úlohu zodpovedne. Bezpečnosť a dôsledná príprava bola na 1.mieste, v spojení s dobrou náladou a radostným smiechom našich detí.

              Pre porovnanie-minulý rok prišlo do školy 130 žiakov na bicykli či kolobežke. Pokračujeme počas dvoch ďaľších týždňov v každodennej jazde do školy. 

              Krásne videá nájdete na školskom fb

              facebook zssmolenice

              alebo instagrame

              instagram zssmolenice

               

            • Exkurzia v jabloňovom sade

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v jabloňovom sade.

              Dnes naši šiestaci navštívili Jabloňový sad pod Cejtachom v Neštichu. Exkurzia bola zameraná nielen na spoznávanie odrôd jabĺk, ale najmä na ochranu sadu a starostlivosť o stromy. Pán Peter Molda nám fundovane a pútavo rozprával o pomocníkoch - opeľovačoch a predstavil nám hmyzí hotel. Názorne nám ukázal a vysvetlil ako včielky murárky žijú a aký veľký význam majú v sade. Na záver sme boli pozvaní na ochutnávku ovocia. Ďakujeme, rodine Moldovej, že sa môžeme vzdelávať aj inak.

            • Európsky deň jazykov 1.stupeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov 1.stupeň.

              26.9. na 1.stupni spríjemnili deň aktivity zamerané na Európsky deň jazykov, deň, s účelom zdôrazniť jazykovú a kultúrnu rozmanitosť Európy. Jeho cieľom je podporiť Európanov zo štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich deti učili viac jazykov. Žiaci si na hodinách anglického jazyka prešli mnohými aktivitami – vyhľadávali štáty Európy a ich hlavné mestá, prekladali cudzojazyčné pozdravy, vyfarbovali štátne vlajky rôznych štátov a hádali zaujímavosti o jednotlivých krajinách. Tento deň bol príjemným spestrením školských dní a hrou deti nadobudli nové obzory.