• Novinky

            • Konzultačné hodiny

            • Vážení rodičia, dňa 11.12. sa uskutoční rodičovské stretnutie formou konzultačných hodín od 15:30-17:00 v triede vášho dieťaťa.  Ak sa chcete porozprávať o vašich deťoch,  radi vás uvidíme. Môžete na stretnutie zobrať svojho syna/dcéru a výchovno-vyučovacie výsledky môžete prekonzultovať vo forme ŽUR -žiak-učiteľ-rodič. 

              riaditeľka školy

            • Anglické divadelné predstavenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglické divadelné predstavenie.

              Naši starší žiaci, žiaci deviateho, ôsmeho a siedmeho ročníka, mali možnosť precvičiť si svoje praktické zručnosti z anglického jazyka na divadelnom predstavení s názvom United Neighbours of London. Predstavenie hrané v angličtine žiaci viedli v kine Hviezda 8. 11. Dúfame, že sa im predstavenie páčilo tak ako nám.

            • Jesenný swapík a charitatívna zbierka

            • Vážení rodičia a žiaci, pozývame vás na Jesenný swapík, ktorý bude zároveň aj charitatívnou zbierkou. Ak máte doma veci, ktoré by ste radi podarovali, môžete ich priniesť do školy v čase od 13:30 do vestibulu školy. Zároveň si môžete odniesť, čo sa vám bude páčiť. Veci, ktoré si nenájdu nového majiteľa,  zanesieme osobne na charitu, ako to robíme každoročne a pomôžeme tým ľuďom, ktorí to potrebujú. 

              Veci, ktoré nie sú v zozname, nemôžeme z priestorových dôvodov prebrať.  Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu. 

              Plagát vytvorili žiačky piateho ročníka Tatiana Chmelikova a Sara Hudecová, akciu organizuje Mgr. Petra Majerníková.

            • Streetbalový turnaj

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Streetbalový turnaj.

              Dňa 13.11.2023 sa chlapci zúčastnili streetbalového turnaja v Bučanoch, vyhrali všetky zápasy a postúpili do okresného finále. Blahoželáme k úspechu!

            • Lampiónový sprievod

            • Milí rodičia, deti a priatelia.

              Keď sa povie Martin, automaticky si vybavíme prvý sneh, či príchod zimy. My sme si v školskom klube pripomenuli Martina úžasným  Martinským lampiónovým sprievodom. Zaspievali sme si spoločne krásnu pesničku, a nie len to.  Rozsvietili sme svetielka a nie hocijaké. Deti mali lampióny od výmyslu sveta , tak sme si spoločne svietili na cestu.

               Ale viete, že to svetlo, ktorým ste rozsvietili tmavé miesta na ceste , bolo to Vaše. Svetielko z vnútra.

              Zmyslom tejto krátkej komunitnej slávnosti bolo byť spolu, rozdeliť sa, myslieť na iných, mať pocit súcitu a spolupatričnosti, navzájom si pomáhať a mať k sebe úctu a posilňovať neustále to naše svetielko, aby nám prinieslo lásku a šťastie. A o to sa snažíme v školskom klube , viesť deti k hodnotám.

              Chcela by sme Vám srdečne poďakovať, že Vás neodradilo upršané počasie a strávili ste s nami piatkový podvečer a spolu s nami ste oslávili sviatok sv. Martina . Bolo skvelé byť s Vami a debatovať o bežných veciach pri čaji a sušienkach a spoznávať Vás. Veľmi si vážim tento krásny  spoločný moment a som nesmierne rada,  že si takto budujeme svoje vlastné spoločné tradície .

              Za školský klub Bc. Milena Fulajtárová a tím vychovávateliek

            • Plavecký výcvik - 2.časť

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik - 2.časť.

              Koniec októbra znamenal pre našich tretiakov aj koniec plaveckého výcviku. Žiaci si zasúťažili v jednotlivých skupinách, prekonali samých seba, zabavili sa na tobogánoch, aj vo vírivke. Lepší a krajší posledný deň pred jesennými prázdninami ani nemohol byť!

          • Október v ŠKD - mesiac úcty k starším
            • Október v ŠKD - mesiac úcty k starším

            • „Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.

              Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,

              Podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý.

              Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi. “

              Október, jesenný mesiac, mesiac úcty k starším. Úcta je jedna z najkrajších hodnôt, ktorá by mala byť súčasťou našich životov.  Aby sme si pripomenuli, čo pre nás úcta k starším znamená a nie len pre nás, no hlavne pre deti v školskom klube, pozvali sme starých rodičov  a príbuzných na návštevu do klubu.  Deti spolu s vychovávateľkami pripravili  krátky program, kde sa deti odprezentovali básničkami, pesničkami, ale aj tančekmi.  Na takej vzácnej návšteve nechýbal voňavý koláčik či bylinkový čaj. Stretnutie sme obzvláštnili  tvorivými dielničkami , kedy si starí rodičia zaspomínali na roky minulé a so svojimi vnúčatami vyrobili malých jesenných ježkov. Všetky deti zo školského klubu pripravili pre svojich starých rodičov malé milé prekvapenie – srdiečko, kvietok, pozdrav.

              Posedenie prebiehalo v oddeleniach : 1. odd Mirka Suchánová  19.10. , 4. odd  Milena  Fulajtárová 20 . 10. spolu s dielňami, 3. odd  Naďa Popovičová , Danica Jelínková  25.10.

              Krásna bola návšteva Domova seniorov St. Moritz, kedy deti zo školského klubu s vychovávateľkou Mirkou Suchánovou  prišli potešiť starkých v domove krásnym vystúpením  a obdarovali ich nielen malým darčekom, ale aj svojou detskou radosťou . Na oplátku deti dostali od starkých  v domove seniorov potlesk, úprimný úsmev a nezabudnuteľný zážitok- spoločný moment.

              Ďakujeme za spoločne strávený čas s Vami.

              Úcta, to nie je len október a nie sú to len naši blízki.  Úcta , to je uznanie vážnosti, hodnoty človeka, ľudí okolo nás.

              Milena Fulajtárová a kolektív ŠKD.