• Novinky

            • Vianočné dielničky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné dielničky .

              Vianočná atmosféra posledné dni nechýbala ani na prvom stupni našej školy. V tvorivom nasadení si deti spoločne vyrobili rôzne voňavé, zaujímavé a originálne dekorácie. Svojimi výtvormi potešia svojich najbližších alebo si nimi skrášlia domovy. Dielničky deťom dodali nové zručnosti, rozvili kreativitu a zároveň sme si tento predvianočný čas spolu všetci užili.

            • Maškrtníček

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Maškrtníček .

              Aj tento polrok sme piekli a varili rôzne maškrty. Október sa niesol v znamení Halloweenu a piekli sme napríklad slané prsty, či zdobili tekvicové bábovky. Jeseň pokračovala pudingovými variáciami, bublaninou a podobnými receptami. Predvianočné obdobie sme si spestrili prípravou mikulášskych cukroviniek a keksíkových šišiek. Čas v kuchynke nám rýchlo ubehol a malé kuchárky si odnášajú nové skúsenosti, ktoré môžu využiť aj v domácom prostredí.

            • Recept pre vianočné potešenie

            • Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí prispeli k tejto krásnej akcii. V škole sa vyzbieralo 26 balíčkov naplnených darčekmi a láskou, ktoré dnes deviataci osobne rozdali starším ľudom  priamo v ich príbytkoch. 

          • Každý chvíľku ťahá pílku !
            • Každý chvíľku ťahá pílku !

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Každý chvíľku ťahá pílku !.

              Blížia sa Vianoce, čas, kedy sa v každom dome rozsvieti čarokrásny stromček.18.12 si tretiaci a štvrtáci pod vedením p.učiteľa M. Hečku vyrábali svoj vlastný, trochu iný, ale o to ešte vzácnejší. Vlastnými rukami rezali, brúsili , skladali drevené hranolčeky. A výsledok? Chodbu 1.stupňa zdobí originálny vianočný stromček. Práca im išla výborne. Ďakujeme.

            • Adventné trhy

            • Vážení rodičia, učitelia,  milí žiaci, 

              cieľ nášho prvého adventného trhu bol splnený -  spojiť nás navzájom, aby sme sa stretli ako komunita, aby sme všetci prispeli k podujatiu nejakým dielom a spoločne si užili predvianočný čas. 

              Okrem tohto  sme chceli u detí rozvíjať kompetencie a hodnoty ako zvedavosť, spolupráca, zodpovednosť,tvorivosť a komunikácia a  aby sa žiaci podieľali na celom priebehu akcie, aby videli, ako funguje trh, ako sa zarábajú peniaze, preniesli sme na nich zodpovednosť od začiatku až po predaj . Za zarobené peniaze, a nebolo ich málo (celkovo sa na trhu predali výrobky, občerstvenie a tombola v sume cca 4500 eur) sa sami žiaci za svoju triedu rozhodnú, ako s nimi naložia.

              Ďakujeme rodičia ešte raz za vašu spolúčasť, pomoc a návštevu na Adventných trhoch. 

              Poďakujem verejne aj učiteľom, asistentom, vychovávateľkám, ktoré sa na trhu podieľali, či už krásnou výzdobou, pomocou s občerstvením, nástenkou prianí, fotokútikom, svojou prácou, vynaloženým časom navyše a pozitívnym prístupom. 

              A deviataci, boli ste super, nasadili ste latku vysoko :-)

              Magdaléna Eliášová

            • U nás si nakúpite na Vianoce

            • Prípravy na Adventný trh sú v plnom prúde. Príďte si dnes so svojimi deťmi nakúpiť vianočné darčeky. Okrem toho, že urobíte radosť obdarovanému, potešíte aj žiakov, ktorí si tovar vyrábali alebo priniesli z domu. Všetko, čo zarobia, ostane im a oni sami rozhodnú, čo s ich prvými spoločne zarobenými peniazmi.

            • Adventné trhy

            • Vianočná atmosféra už prišla aj k nám do školy. Na chodbe rozvoniava živý stromček, svetielka navodzujú teplú atmosféru a žiaci pracujú na svojich vianočných výrobkoch, ktoré vám v piatok ponúknu. 

               

              Srdečne vás pozývame už zajtra na 1. adventný trh. Vítaní sú rodičia, starí rodičia, priatelia školy, bývalí žiaci, susedia, kamaráti. 

              Žiaci, ktorí na trhu nepredávajú, príďte podporiť svojich spolužiakov, porozprávať sa navzájom pri vianočnom stromčeku. 

              Pre všetkých vás bude pripravené aj malé občerstvenie, budete si môcť zakúpiť niečo pod zub, upiecť si vlastné oblátky, spraviť si fotku vo fotokútiku a vyhrať v tombole hodnotné ceny. 

               

              Predvianočný čas si užijeme spolu :-)

            • Olympiáda v ANJ, kategórie 1A, 1B, 1C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v ANJ, kategórie 1A, 1B, 1C.

              V dňoch 28.11. a 29.11.2023 sa konalo na našej škole školské kolo olympiády v ANJ. Žiaci 6.-9.ročníka si mohli vyskúšať svoje vedomosti a schopnosti v oblastiach gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvanie s porozumením, v komunikácii a v tvorbe príbehu. Tento rok bol zaujímavý aj tým, že v kategórií 1A sa na treťom mieste umiestnili dvaja žiaci - Terézia Janková a Maxim Petrovič. Terezka po roztrelovej úlohe svoje tretie miesto obhájila, avšak odmenení boli obaja. Prvé miesto v kategórii 1A obsadila opakovane Terezka Kopúnková. V kategórií 1B vyhrala Laura Vitteková. Obe nás budú reprezentovať v okresnom kole. Kategóriu 1C opakovane vyhrala Zoë Taylor, ktorá nás bude reprezentovať v krajskom kole. Všetkým trom dievčatám gratulujem! Ďakujem nášmu sponzorovi Megabooks za krásne ceny pre všetkých zúčastnených.