• Novinky

            • Divadelné predstavenie Princezné na vydaj

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Princezné na vydaj.

              V priebehu posledných dní si naši žiaci prvého stupňa mohli pozrieť divadelné predstavenie Princezné na vydaj. Predviedli sa im nádejní herci a herečky - starší žiaci II.stupňa pod vedením p.uč. Roháčovej. Predstavenie malo veľký úspech a účinkujúci si mohli vychutnať zaslúžený potlesk a ovácie. Veľmi pekne ďakujeme za krásny kultúrny zážitok!

            • Krúžok "Pomocníčkovia"

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok "Pomocníčkovia".

              V rámci nášho krúžku sme sa venovali počas celého roka ručným prácam - štrikovaniu, vyšívaniu, šitiu, či tvoreniu náramkov. Štvrtáčky sa ale predviedli aj ako šikovné pomocníčky v kuchyni pri varení a pečení rôznych dobrôt.

            • Výlet do ZOO Bratislava - 4.ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do ZOO Bratislava - 4.ročník.

              Mesiac jún už každoročne patrí školským výletom. Dátum 20. jún zostane na dlhý čas v pamäti štvrtákov a ich triednych učiteliek. Spoločne strávené chvíle počas cesty autobusom, prehliadka zoologickej záhrady, šantenie na ihrisku, nakupovanie suvenírov, či vychutnávanie si dobrôt pri pozorovaní zvierat - to sú zážitky, na ktoré sa nezabúda! Unavení síce z horúčavy, ale nadšení z objavovania, sme Vám pred odchodom zakývali, aby všetci videli, ako sme si to užili a ako nám bolo spolu dobre!

            • Slávnostné ukončenie školského roka

            • Vážení rodičia,

              v piatok 30.6.2023 o 9:00 sa uskutoční v Kultúrnom dome v Smoleniciach slávnostné ukončenie školského roka spojené s rozlúčkou s deviatakmi. O 8:00 bude odslúžená ku koncu školského roka svätá omša pre veriacich vo Farskom kostole v Smoleniciach.

              Žiaci sa stretnú pred KD pri svojej pani učiteľke o 8:50. Po programe sa presunieme do školy prevziať si vysvedčenie. Obedy sa v tento deň pre prihlásených vydávajú od 10:00. Ranný ŠKD je v prevádzke od 6:00, poobedná činnosť je skrátená do 15:00.

              Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční 4.septembra o 9:00 v Kultúrnom dome. ŠKD ani školská jedáleň tento deň nebude. Viac informácií vám pošleme koncom augusta. 

              vedenie školy

            • Krúžok Maškrtníček

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Maškrtníček.

              Na hodinách nášho krúžku malé kuchárky vytvárali marcipánové ozdôbky,upiekli krásny ,, zebrový koláčik ", naučili sa urobiť rýchle občerstvenie v podobe srdiečok z lístkového cesta a keksíkov cookies,uvariť sladké ,,vtáčie mlieko" a mnohé ďalšie rýchle recepty.Získavali praktické skúsenosti,ktoré môžu využiť i doma pri pečení s rodičmi a teraz aj počas letných prázdnin.

            • Výsadba stromov

            • Chceme poďakovať rodičovi našich žiakov Petrovi Moldovi za vybavenie stromčekov a kríkov zo spoločnosti Plantex s.r.o. z Veselého. Tento týždeň žiaci vysádzali muchovník, čerešňu, kerové a bobuľové ovocie a stĺpovú jabloň. 

            • Predstavenie pre seniorov

            • Žiaci z dramatického krúžku navštívili v pondelok 26.6.2023 domov pre seniorov v Smoleniciach. So svojím predstavením hry Princezné na vydaj, spestrili klientom domova ich deň. Na začiatku vystúpenia zahrala na husliach žiačka VI.A Ninka Petrovičová. Počas svojej návštevy sa naši mladí umelci oboznámili s prostredím a životom seniorov v domove. Návšteva tak obohatila nielen seniorov, ale i našich žiakov.

              Predstavenie hrali aj pre našich žiakov počas posledného týždňa. Z niekotrých sa stanú možno úspešní herci. Ďakujeme aj pani učiteľke Vierke Roháčovej, ktorá sa im venuje. 

          • Školský výlet - tretiaci - Apimed Dolná Krupá
            • Školský výlet - tretiaci - Apimed Dolná Krupá

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet - tretiaci - Apimed Dolná Krupá.

              Naši tretiaci v piatok 23. júna spoznali zaujímavý život včiel pomocou všetkých zmyslov. Po privítaní a rozhovore pri drevenej včele sme si pozreli film o živote a význame tohto užitočného hmyzu. Pokračovali sme tvorivo a deti si vlastnoručne vyrobili sviečky z včelích plástov. Veľmi ich zaujal kvíz, kde súťažili a navzájom si porozprávali svoje vedomosti, kde najšikovnejší boli odmenení sladkou odmenou v podobe medu. Prehliadka interiéru zaujala najmä miestnosťou s visiacimi sklenenými včelími plástami, dlhou pivnicou, kde bolo počuť našu vlastnú ozvenu a počas výstupu na medovú vežu sme narazili na obrovskú medovú kvapku. V Rozáriu M. H. Chotekovej si deti zahrali zábavno-náučnú hru so skrytými indíciami a pritom spoznávali jednotlivé druhy ruží. Na záver ich čakal náučný chodník, kde sa mali možnosť cítiť ako naozajstné lietajúce včielky. Po dobrom obede priamo v Apimede sme si všetci oddýchli na piknikovom trávniku. Deň plný zážitkov sme zakončili nákupom medových suvenírov z miestnej predajne.

            • Matematický Klokan

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický Klokan.

              Matematický Klokan – aj tento školský rok sa naše deti zapojili do tejto najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže, ktorá je na Slovensku už 25 rokov. 32 detí sa popasovalo s klokanovskými úlohami a úspešní riešitelia boli ocenení i drobnými darčekmi.

            • Tato, ako na to?

            • Keď sa spoja sily, ide to ľahšie....

              Ďakujeme tatinom, ktorý nám v piatok 16.6. vyrobili krásne lavičky a stolčeky pre deti v ŠKD.

              Menovite: Za dovoz paliet pánovi Holáskovi, za rôzne veľkosti a druhy šróbov a naradia pánovi  Pajgerovi , a taktiež sa náradie a pomoc ďakujeme tatinom : pánovi Labudovi, Benovičovi, Steigauf, Novákovi, Hečkovi, Jankovičovi, Petrašovičovi, pánovi Štibranému, Smolekovi, Suchánovi , Popovičovi a Krajčovičovi. A aby sme nezabudli tiež veľmi pekne ďakujeme pánovi školníkovi Martinovi Rábarovi. Starým mamám ďakujeme za občerstvenie. Vedúcej klubu Milke Fulajtárovej za nápad a organizáciu. Dúfam, že sme na nikoho nezabudli. 

              Naše deti sa tešia na poobedné posedenia :-)

               

          •  Jarné cvičenia na I. stupni spojené s Memoriálom P.Opálka
            • Jarné cvičenia na I. stupni spojené s Memoriálom P.Opálka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné cvičenia na I. stupni spojené s Memoriálom P.Opálka.

              Jarné cvičenia na I. stupni spojené s Memoriálom P.Opálka sa niesli v znamení dobrodružstva a scén vystrihnutých akoby z akčných filmov. Po úvodnom privítaní a uctení si pamiatky P.Opálka sa žiaci na jedenástich stanovištiach s radosťou vrhli plniť úlohy, ktoré si pre nich pripravili záchranári, pracovníci Červeného kríža, vojaci, hasiči, policajti, kynológovia, pracovníci Civilnej ochrany a ďalší ochotní dobrovoľníci. Mali možnosť vidieť ukážky výcviku psov, či preopakovať si poznatky z triedenia odpadov. Počasie nám prialo a my všetci sme si tento deň perfektne užili. Ďakujeme organizátorom za vynikajúcu akciu, z ktorej si žiaci odniesli množstvo zážitkov a možno aj inšpirácií k svojim budúcim povolaniam.

            • So Suzanne o britskej kultúre

            • Dňa 13.6.2023 nás poctila svojou návštevou Suzanne Taylor a tak spestrila hodinu anglického jazyka v IX.A a IX.B. Prebrali spolu rôzne témy ako kultúra, pamiatky, hudba, voľnočasové aktivity na Slovensku a vo Veľkej Británii.

              Radi privítame aj ďalších rodičov, ktorí by nám svojimi skúsenosťami chceme spestriť hodiny. 

            • Chill point laser aréna v Trnave

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chill point laser aréna v Trnave.

              Streda patrila nám 6.A💪 Navštívili sme Chill point v Trnave, kde sme si zažili 3D realitu a leaser game.Zahrali sme si biliard, air hockey plus iné hry. Posilnili sme sa dobrým obedíkom, ale to najdôležitejšie bol spoločne strávený čas so svojimi kamarátmi.

            • Pozvánka

            • Cesta rozprávkovým lesom

              Obec Smolenice vás pozýva na Cestu rozprávkovým lesom, ktorá sa  bude konať 17.6.2023 /sobota/ v čase od 9:00 do 12:00 hod. Vstup pre domácich bude pri kostole v Smoleniciach. Pre ostatných návštevníkov obce budú vstupy pri Včelovine a ihrisku OŠK. Vstupenky si môžete  zakúpiť v predpredaji na obecnom úrade. Cena vstupenky je 3€.

              Deti z MŠ budú mať deti zadarmo (viac info pošle pani zástupkyňa do Edupage rodičom v MŠ).

               

              CRL_2023_plagat_A3_aj_s_plagatmi_deti.pdf

            • Energoland

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Energoland.

              Dňa 5.6.2023 žiaci IX.A a IX.B absolvovali exkurziu v Energolande v Mochovciach. Mali možnosť preskúmať evolúciu energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť a to prostredníctvom 3D filmu, množstva exponátov a úžasného výkladu p.uč. Hagarovej. Miestami im z toho až stáli vlasy na hlave!

            • Školské olympijské hry 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské olympijské hry 2023.

              Školské olympijské hry 2023 prebehli v dobrej nálade, plnom nasadení a športovom duchu. Počasie nám prialo a tak sme celé dopoludnie mohli venovať hraniu a súťaženiu. Každý si našiel aktivitu, ktorej sa mohol venovať. Mnohým sa podarilo vystúpiť aj na stupienky pre víťazov. Veríme, že medaily ako symbol úspechu a dobrý pocit z prekonávania seba ešte dlho pretrvá.