• Novinky

            • Run for fun

            • V piatok ukončíme Európsky týždeň športu obľúbeným behom cez les pre žiakov od 2. ročníka. 1. stupeň má 4 VH, 2. stupeň 5 VH.

               

              https://www.tyzdensportu.sk/beactive-school/

            • Európsky týždeň športu

            • Budúci týždeň máme pre žiakov pri príležitosti Medzinárodného týždna športu pripravené športové akcie. Obľúbený beh Run for fun sa uskutoční v piatok, ale ešte predtým týždeň rozbehneme svižne super rozcvičkou Zumby na  veľkom ihrisku v pondelok prvú vyučovaciu hodinu. Budeme pokračovať v utorok aj v stredu vždy cez prvú hodinu. Samozrejme, sú vítaní aj rodičia, ktorí sa chcú ráno naštartovať pohybom. Žiaci, tieto dni prídite v športovom oblečení, prípadne si prineste náhradné tričko. 

            • Veľká gratulácia

            • Tešíme sa z úspechu našej žiačky Natálky Korytárovej z 9.A triedy, ktorá získala bronzovú medailu na Majstrovstvách sveta Taekwon-Do ITF vo Fínsku v disciplíne modelový sparing. 

              Natálka, gratulujeme! 

            • Rodičovské združenie

            • Vážení rodičia, 

              dňa 12.9. o 16:30 sa uskutočí plenárne rodičovské združenie v triedach. V úvodnej časti sa vám prihovorí riaditeľka školy rozhlasom a následne sa slova ujmú triedni učitelia. 

               

            • Príhovor riaditeľky školy

            • Vážení učitelia a rodičia, milí žiaci, 

              opäť sme sa tu stretli, aby sme začali niečo nové. Každý začiatok je nová etapa v našom živote a túto školskú etapu začíname spolu s vami – žiakmi, rodičmi, učiteľmi.

              Vážení rodičia, prihováram sa k vám, ktorí ste súčasťou našej školy, našej komunity a chcem vás požiadať a  poprosiť, aby ste nám pomáhali podporovať  vaše deti vo výchove a vzdelávaní, aby ste dôverovali učiteľom, ktorí sú majstrami vo svojom remesle, nášmu školskému podpornému tímu, ktorý sa stará o žiakov s láskou a odbornými znalosťami, aby ste sa nás pýtali a čakali na odpoveď. Potešíme sa konštruktívnej kritike, zaujímavým nápadom a pochvale.  

              Milí kolegovia, vám prajem, aby ste vstúpili do nového roka správnou nohou, aby ste sa tešili novým výzvam a zmenám, ktoré nás čakajú, milovali svoju prácu a vzdelávali sa vo svojom obore a boli dobrými sprievodcami svojim žiakom.

              Naša škola je škola, ktorá má jasnú a presne definovanú víziu, v ktorej každý z nás môže zažiť úspech. Toto nie je iba náš cieľ, ale cesta po ktorej ideme. Spolu s rodičmi a učiteľmi sme nastavili hodnoty, ktoré nám v tomto pomáhajú. Žiaci, keď vstúpite do školy , nájdete ich vyobrazené na plachtách veľkej lodi. Nie sú to len narýchlo vymyslené slová, každé jedno má svoj význam.

              Prvou hodnotou je zodpovednosť za svoje činy a konanie. Druhou hodnotou je empatia – vcítenie sa do pocitov druhého, načúvanie spolužiakom, rešpekt- tolerujem druhého, rešpektujem inakosť a iné názory, ochrana životného prostredia -hodnota, ktorá by mala byť samozrejmosťou, ale aj tak si ju musíme neustále pripomínať a žiť ňou. Piatou hodnotou je poznanie- nielen získavanie vedomostí, ale aj sociálnych zručností, ktoré potrebujete v reálnom živote a poslednou hodnotou je kreativita. Tú chceme vo vás nájsť, rozvíjať ju , aby každý vynikol v tom, v čom sa cíti najlepšie.

              Prajem vám všetkým veľa úspechov v novom roku a tešíme sa na výzvy, ktoré nás spolu čakajú.

              "Všetci sme na jednej lodi."

               

              Magdaléna Eliášová