• Novinky

            • Zber papiera

            • Milí rodičia, pripomíname zber papiera, o ktorom sme vás už informovali v apríli. 

               

              V dňoch 15.5. (pondelok) -19.5. (piatok)  sa uskutoční zber papiera (kartón nezberáme). 

              Kontajner bude pristavený v areáli školy na školskom ihrisku. 

              Vyhradený čas pre zber papiera:

              pondelok    ------------, 14:00 - 16:00

              utorok        7:00-8:00, 14:00 - 16:00

              streda        7:00-8:00, 14:00 - 15:00

              štvrtok       7:00-8:00, 15:00  - 17:00 (dlhší deň)

              piatok        7:00-8:00, ----------------

              Do kontajnera na školský zber nie je možné ukladať: kartóny, šanóny, plastové zakladače, euroobaly, viazacie pásky, špagáty, tetrapakové nápojové kartóny, hygienický papier, samolepky.

              Papier je nutné vysypať z plastových tašiek a pred uložením do kontajnera odstrániť špagáty a viazacie pásky.

              Ďalší zber papiera plánujeme v mesiaci október. Papier zbierame 2x za školský rok. 

              Najlepší zberači dostanú odmenu. V ZŠ súťažíme za triedu aj za jednotlivca, v MŠ bude odmenený najlepší zberač. 

            • Rodičovské združenie

            • Vážení rodičia, 

              zajtra sa uskutočnia rodičovské združenia formou konzultácií pre žiakov 1., 2. ročníka a 2. stupňa. O presnom čase vás informovali triedni učitelia. 

            • Deň Zeme na 2. stupni

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme na 2. stupni.

              Dňa 21.4. 2023 sme si už, ako aj po minulé roky, pripomenuli Deň Zeme. Počas tohto dňa pripravilo pre žiakov Kolégium Zelenej školy zábavno-vedomostné aktivity. Okrem absolvovania aktivít sa žiaci podieľali aj na zveľaďovaní areálu školy a obce.

            • Návšteva divadla – I. ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva divadla – I. ročník.

              Naši prváci dňa 21.4. navštívili Divadlo Jána Palárika v Trnave. Sledovali divadelné predstavenie Veľryba Gréta. Rozprávku už poznali z knihy od p. spisovateľky Andrejky Gregušovej. Zvieratá v mori sa snažili zachrániť vodu pre bezpečný život. Najviac sa deťom páčili postavy, ktoré ich zaujali aj tanečnými číslami a spevom. Už teraz sa žiaci tešia na ďalšie divadelné predstavenie.

          • Deň Zeme na 1.stupni
            • Deň Zeme na 1.stupni

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme na 1.stupni.

              Predchádzajúci týždeň sa niesol v znamení Dňa Zeme. Tejto téme sa venovali aj žiaci 1.stupňa v rámci hodiny informatiky a vytvorili krásne projekty v 3D skicári. Aby nezostalo len pri teoretizovaní, v piatok sa aktívne zapojili aj do skrášľovania našej obce. Dokázali, že si uvedomujú dôležitosť zberu odpadkov a aktívne ovládajú aj zásady separovania odpadu.

            • Deň Narcisov 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Narcisov.

              Deň Narcisov 20.4.2023 sme si opäť pripomenuli zapojením sa do verejno-prospešnej zbierky na pomoc ľudí s onkologickým ochorením. Na zbierke sa aktívne podieľali naši šikovní deviataci. Vďaka dobrým srdiečkam detí, rodičov, seniorov a ľudí zo Smoleníc sme vyzbierali krásnych 821, 77 EUR. Ďakujeme!

            • Otvorené Majstrovstvá ZŠ Smolenice v rapid Šachu

            • Základná škola s materskou školou Smolenice v spolupráci s Nitrianskou šachovou akadémiou pozývajú deti a mládež na Otvorené Majstrovstvá ZŠ Smolenice v rapid Šachu.

              (Turnaj bude započítaný do 14.ročníka GPX mládeže SŠZ, https://gpx.jogo.sk/)

               

              Usporiadateľ: ZŠ Smolenice, Komenského 3 a Nitrianska šachová akadémia, o.z.

              Miesto: priestory ZŠ Smolenice, Komenského 3 (konkrétne miesto upresníme dva dni pred začiatkom) . Môžu sa zúčastniť aj rodičia súťažiacich.  

              Termín: 2.máj 2023 (utorok)

              Čas: prezentácia: od 7:45, začiatok : 08:15, ukončenie turnaja: do 11:30

              Rozhodcovia: Arpád Piroška- 1.tr.FIDE(hlavný), Samuel Piroška- 3.tr.(rozhodca)

              Riaditeľ súťaže: Mgr. Magdaléna Eliášová

              Hrací systém: Švajčiarsky systém podľa pravidiel FIDE a súťažného poriadku GPX na 7 kôl, tempo 2x7 min. + 3 sek/ťah

              Ceny: Pohár - pre celkového víťaza, pohár pre najlepšieho hráča a najlepšiu hráčku zo ZŠ Smolenice, medaile, diplomy pre víťazov (1.-3.miesto) v každej kategórii

              Kategórie: chlapci do 8r.,do 11r.,do 14r. a dievčatá do 8r.,do 11r., do 14r.

              Podmienky účasti: chlapci a dievčatá narodení v r. 2009 a mladší, rating max. 1400 ELO k 1.9.2022, narodení po 1.1.2015 bez obmedzenia ratingu. (výnimky len s povolením riaditeľa turnaja, nebudú však vyhodnotení v rámci podmienok pre GPX)

              Prihlášky: Prihlášku súťažiacich s uvedením celého mena, dátumu narodenia,školy(klubu), poprosím zaslať na adresu:skdamsmolenice@gmail.com najneskôr do 30.4.2023.

              Informácie: 0950 592 519 (Mgr. Petra Majerníková)

              Šachového turnaja sa môže zúčastniť maximálne 50 hráčov, prednosť majú skôr prihlásení. Neprihláseným hráčom z kapacitných dôvodov negarantujeme účasť v turnaji. V prípade rovnosti bodov o výsledku rozhoduje:1.Buchholz-upravený(bez najhoršieho výsledku), 2.Buchholz, 3.Sonnenborn-Berger, 4. Väčší počet výhier 5.Progres

              Štartovné: 2,- eurá

              Časový harmonogram: 07:45 – 08:15 - prezentácia 08:15 - otvorenie turnaja 08:30 – 11:15 - 1.-7.kolo turnaja 11:30 – 11:45 - vyhodnotenie turnaja od cca 12:30 bude nasledovať živý šach

              Poznámky: Cestovné a štartovné hradí vysielajúca organizácia, prípadne účastníci. Usporiadateľ nezodpovedá za prípadné straty a škody vzniknuté z nedbanlivosti a porušovania predpisov BOZP.

              Občerstvenie: pre deti je zabezpečené malé občerstvenie.

              Výsledky: výsledková listina bude zverejnená na: https://gpx.jogo.sk/ a https://chess-results.com/Tnr756309.aspx?lan=4 UPOZORNENIE:

              Usporiadateľ si vyhradzuje právo meniť systém a tempo hry podľa počtu prihlásených a ceny odovzdať len hráčom, ktorí sú fyzicky prítomní na vyhodnotení. Upozorňujeme účastníkov turnaja a divákov na dodržiavanie pravidiel GDPR. Zaslaním prihlášky na turnaj, účastník resp. jeho zákonný zástupca súhlasí so spracovaním osobných údajov v rozsahu meno, priezvisko, dátum narodenia, názov klubu za účelom vyhodnotenia turnaja a nebudú poskytnuté tretím osobám a so zhotovením fotografií z turnaja za účelom prezentácie podujatia. Uvedený súhlas je možné kedykoľvek odvolať u usporiadateľa turnaja, pred začiatkom turnaja. Doporučujeme účastníkom zobrať si so sebou kartičku poistenca.

            • Jarná deratizácia

            • V interiéri a exteriéri školy bola vykonaná dňa 12.4.2023 Jarná deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov)  podľa § 3 ods. 1 písm. c) v spojení s prílohou č. 1 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) za účelom predchádzania vzniku a šíreniu prenosných ochorení. 

            • Deň narcisov

            • Každoročne sa zapájame k pomoci pre onkologických pacientov v zbierke Deň narcisov. Deviataci budú zbierať dobrovoľný príspevok v škole a následne aj v obci. Každý, kto prispeje dostane žltý narcis. 

              Ďakujeme, že pomáhate. 

              Den_narcisov_skola.pdf

          • Veľkonočné dielničky na 1.stupni
            • Veľkonočné dielničky na 1.stupni

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné dielničky na 1.stupni.

              Prichádza Veľká noc, ktorá patrí medzi najdôležitejšie sviatky s obrovským významom, duchovným rozmerom a bohatými tradíciami. Prináša nádej a vieru, prebúdza dobro a krásu, ktoré porazia všetko zlé. Stačí sa prejsť po prírode a sledovať vône a zeleň. Deti z I. stupňa sa nechali inšpirovať a s nadšením a veľkým záujmom pracovali na svojich dekoráciách.

          • Marec – mesiac kníh
            • Marec – mesiac kníh

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec – mesiac kníh.

              Dňa 31.3. sme mali akciu v školskej knižnici „Moja encyklopédia“. Počas týždňa žiaci I. stupňa vo svojich triedach čítali a prezentovali rôzne informácie v encyklopédiách, ktoré si priniesli z domu. V piatok 31.3. bola výstava encyklopédií v školskej knižnici. Žiaci si mohli prezrieť rôzne typy encyklopédií, vyhľadávali v nich odpovede na otázky, ktoré si vzájomne vytvorili a riešili praktické bonusové úlohy. Rozšírili si svoje poznatky z rôznych oblastí a spoznali nové zdroje informácií.