• Novinky

            • Vianočné dielničky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné dielničky .

              Vianočná atmosféra posledné dni nechýbala ani na prvom stupni našej školy. V tvorivom nasadení si deti spoločne vyrobili rôzne voňavé, zaujímavé a originálne dekorácie. Svojimi výtvormi potešia svojich najbližších alebo si nimi skrášlia domovy. Dielničky deťom dodali nové zručnosti, rozvili kreativitu a zároveň sme si tento predvianočný čas spolu všetci užili.

            • Maškrtníček

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Maškrtníček .

              Aj tento polrok sme piekli a varili rôzne maškrty. Október sa niesol v znamení Halloweenu a piekli sme napríklad slané prsty, či zdobili tekvicové bábovky. Jeseň pokračovala pudingovými variáciami, bublaninou a podobnými receptami. Predvianočné obdobie sme si spestrili prípravou mikulášskych cukroviniek a keksíkových šišiek. Čas v kuchynke nám rýchlo ubehol a malé kuchárky si odnášajú nové skúsenosti, ktoré môžu využiť aj v domácom prostredí.

            • Recept pre vianočné potešenie

            • Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí prispeli k tejto krásnej akcii. V škole sa vyzbieralo 26 balíčkov naplnených darčekmi a láskou, ktoré dnes deviataci osobne rozdali starším ľudom  priamo v ich príbytkoch. 

          • Každý chvíľku ťahá pílku !
            • Každý chvíľku ťahá pílku !

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Každý chvíľku ťahá pílku !.

              Blížia sa Vianoce, čas, kedy sa v každom dome rozsvieti čarokrásny stromček.18.12 si tretiaci a štvrtáci pod vedením p.učiteľa M. Hečku vyrábali svoj vlastný, trochu iný, ale o to ešte vzácnejší. Vlastnými rukami rezali, brúsili , skladali drevené hranolčeky. A výsledok? Chodbu 1.stupňa zdobí originálny vianočný stromček. Práca im išla výborne. Ďakujeme.

            • Adventné trhy

            • Vážení rodičia, učitelia,  milí žiaci, 

              cieľ nášho prvého adventného trhu bol splnený -  spojiť nás navzájom, aby sme sa stretli ako komunita, aby sme všetci prispeli k podujatiu nejakým dielom a spoločne si užili predvianočný čas. 

              Okrem tohto  sme chceli u detí rozvíjať kompetencie a hodnoty ako zvedavosť, spolupráca, zodpovednosť,tvorivosť a komunikácia a  aby sa žiaci podieľali na celom priebehu akcie, aby videli, ako funguje trh, ako sa zarábajú peniaze, preniesli sme na nich zodpovednosť od začiatku až po predaj . Za zarobené peniaze, a nebolo ich málo (celkovo sa na trhu predali výrobky, občerstvenie a tombola v sume cca 4500 eur) sa sami žiaci za svoju triedu rozhodnú, ako s nimi naložia.

              Ďakujeme rodičia ešte raz za vašu spolúčasť, pomoc a návštevu na Adventných trhoch. 

              Poďakujem verejne aj učiteľom, asistentom, vychovávateľkám, ktoré sa na trhu podieľali, či už krásnou výzdobou, pomocou s občerstvením, nástenkou prianí, fotokútikom, svojou prácou, vynaloženým časom navyše a pozitívnym prístupom. 

              A deviataci, boli ste super, nasadili ste latku vysoko :-)

              Magdaléna Eliášová

            • U nás si nakúpite na Vianoce

            • Prípravy na Adventný trh sú v plnom prúde. Príďte si dnes so svojimi deťmi nakúpiť vianočné darčeky. Okrem toho, že urobíte radosť obdarovanému, potešíte aj žiakov, ktorí si tovar vyrábali alebo priniesli z domu. Všetko, čo zarobia, ostane im a oni sami rozhodnú, čo s ich prvými spoločne zarobenými peniazmi.

            • Adventné trhy

            • Vianočná atmosféra už prišla aj k nám do školy. Na chodbe rozvoniava živý stromček, svetielka navodzujú teplú atmosféru a žiaci pracujú na svojich vianočných výrobkoch, ktoré vám v piatok ponúknu. 

               

              Srdečne vás pozývame už zajtra na 1. adventný trh. Vítaní sú rodičia, starí rodičia, priatelia školy, bývalí žiaci, susedia, kamaráti. 

              Žiaci, ktorí na trhu nepredávajú, príďte podporiť svojich spolužiakov, porozprávať sa navzájom pri vianočnom stromčeku. 

              Pre všetkých vás bude pripravené aj malé občerstvenie, budete si môcť zakúpiť niečo pod zub, upiecť si vlastné oblátky, spraviť si fotku vo fotokútiku a vyhrať v tombole hodnotné ceny. 

               

              Predvianočný čas si užijeme spolu :-)

            • Olympiáda v ANJ, kategórie 1A, 1B, 1C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v ANJ, kategórie 1A, 1B, 1C.

              V dňoch 28.11. a 29.11.2023 sa konalo na našej škole školské kolo olympiády v ANJ. Žiaci 6.-9.ročníka si mohli vyskúšať svoje vedomosti a schopnosti v oblastiach gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvanie s porozumením, v komunikácii a v tvorbe príbehu. Tento rok bol zaujímavý aj tým, že v kategórií 1A sa na treťom mieste umiestnili dvaja žiaci - Terézia Janková a Maxim Petrovič. Terezka po roztrelovej úlohe svoje tretie miesto obhájila, avšak odmenení boli obaja. Prvé miesto v kategórii 1A obsadila opakovane Terezka Kopúnková. V kategórií 1B vyhrala Laura Vitteková. Obe nás budú reprezentovať v okresnom kole. Kategóriu 1C opakovane vyhrala Zoë Taylor, ktorá nás bude reprezentovať v krajskom kole. Všetkým trom dievčatám gratulujem! Ďakujem nášmu sponzorovi Megabooks za krásne ceny pre všetkých zúčastnených.

            • Konzultačné hodiny

            • Vážení rodičia, dňa 11.12. sa uskutoční rodičovské stretnutie formou konzultačných hodín od 15:30-17:00 v triede vášho dieťaťa.  Ak sa chcete porozprávať o vašich deťoch,  radi vás uvidíme. Môžete na stretnutie zobrať svojho syna/dcéru a výchovno-vyučovacie výsledky môžete prekonzultovať vo forme ŽUR -žiak-učiteľ-rodič. 

              riaditeľka školy

            • Anglické divadelné predstavenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglické divadelné predstavenie.

              Naši starší žiaci, žiaci deviateho, ôsmeho a siedmeho ročníka, mali možnosť precvičiť si svoje praktické zručnosti z anglického jazyka na divadelnom predstavení s názvom United Neighbours of London. Predstavenie hrané v angličtine žiaci viedli v kine Hviezda 8. 11. Dúfame, že sa im predstavenie páčilo tak ako nám.

            • Jesenný swapík a charitatívna zbierka

            • Vážení rodičia a žiaci, pozývame vás na Jesenný swapík, ktorý bude zároveň aj charitatívnou zbierkou. Ak máte doma veci, ktoré by ste radi podarovali, môžete ich priniesť do školy v čase od 13:30 do vestibulu školy. Zároveň si môžete odniesť, čo sa vám bude páčiť. Veci, ktoré si nenájdu nového majiteľa,  zanesieme osobne na charitu, ako to robíme každoročne a pomôžeme tým ľuďom, ktorí to potrebujú. 

              Veci, ktoré nie sú v zozname, nemôžeme z priestorových dôvodov prebrať.  Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu. 

              Plagát vytvorili žiačky piateho ročníka Tatiana Chmelikova a Sara Hudecová, akciu organizuje Mgr. Petra Majerníková.

            • Streetbalový turnaj

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Streetbalový turnaj.

              Dňa 13.11.2023 sa chlapci zúčastnili streetbalového turnaja v Bučanoch, vyhrali všetky zápasy a postúpili do okresného finále. Blahoželáme k úspechu!

            • Lampiónový sprievod

            • Milí rodičia, deti a priatelia.

              Keď sa povie Martin, automaticky si vybavíme prvý sneh, či príchod zimy. My sme si v školskom klube pripomenuli Martina úžasným  Martinským lampiónovým sprievodom. Zaspievali sme si spoločne krásnu pesničku, a nie len to.  Rozsvietili sme svetielka a nie hocijaké. Deti mali lampióny od výmyslu sveta , tak sme si spoločne svietili na cestu.

               Ale viete, že to svetlo, ktorým ste rozsvietili tmavé miesta na ceste , bolo to Vaše. Svetielko z vnútra.

              Zmyslom tejto krátkej komunitnej slávnosti bolo byť spolu, rozdeliť sa, myslieť na iných, mať pocit súcitu a spolupatričnosti, navzájom si pomáhať a mať k sebe úctu a posilňovať neustále to naše svetielko, aby nám prinieslo lásku a šťastie. A o to sa snažíme v školskom klube , viesť deti k hodnotám.

              Chcela by sme Vám srdečne poďakovať, že Vás neodradilo upršané počasie a strávili ste s nami piatkový podvečer a spolu s nami ste oslávili sviatok sv. Martina . Bolo skvelé byť s Vami a debatovať o bežných veciach pri čaji a sušienkach a spoznávať Vás. Veľmi si vážim tento krásny  spoločný moment a som nesmierne rada,  že si takto budujeme svoje vlastné spoločné tradície .

              Za školský klub Bc. Milena Fulajtárová a tím vychovávateliek

            • Plavecký výcvik - 2.časť

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik - 2.časť.

              Koniec októbra znamenal pre našich tretiakov aj koniec plaveckého výcviku. Žiaci si zasúťažili v jednotlivých skupinách, prekonali samých seba, zabavili sa na tobogánoch, aj vo vírivke. Lepší a krajší posledný deň pred jesennými prázdninami ani nemohol byť!

          • Október v ŠKD - mesiac úcty k starším
            • Október v ŠKD - mesiac úcty k starším

            • „Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.

              Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,

              Podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý.

              Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi. “

              Október, jesenný mesiac, mesiac úcty k starším. Úcta je jedna z najkrajších hodnôt, ktorá by mala byť súčasťou našich životov.  Aby sme si pripomenuli, čo pre nás úcta k starším znamená a nie len pre nás, no hlavne pre deti v školskom klube, pozvali sme starých rodičov  a príbuzných na návštevu do klubu.  Deti spolu s vychovávateľkami pripravili  krátky program, kde sa deti odprezentovali básničkami, pesničkami, ale aj tančekmi.  Na takej vzácnej návšteve nechýbal voňavý koláčik či bylinkový čaj. Stretnutie sme obzvláštnili  tvorivými dielničkami , kedy si starí rodičia zaspomínali na roky minulé a so svojimi vnúčatami vyrobili malých jesenných ježkov. Všetky deti zo školského klubu pripravili pre svojich starých rodičov malé milé prekvapenie – srdiečko, kvietok, pozdrav.

              Posedenie prebiehalo v oddeleniach : 1. odd Mirka Suchánová  19.10. , 4. odd  Milena  Fulajtárová 20 . 10. spolu s dielňami, 3. odd  Naďa Popovičová , Danica Jelínková  25.10.

              Krásna bola návšteva Domova seniorov St. Moritz, kedy deti zo školského klubu s vychovávateľkou Mirkou Suchánovou  prišli potešiť starkých v domove krásnym vystúpením  a obdarovali ich nielen malým darčekom, ale aj svojou detskou radosťou . Na oplátku deti dostali od starkých  v domove seniorov potlesk, úprimný úsmev a nezabudnuteľný zážitok- spoločný moment.

              Ďakujeme za spoločne strávený čas s Vami.

              Úcta, to nie je len október a nie sú to len naši blízki.  Úcta , to je uznanie vážnosti, hodnoty človeka, ľudí okolo nás.

              Milena Fulajtárová a kolektív ŠKD.