• Novinky

            • Projekt z TTSK na cykloprístrešok úspešný

            • Podarilo sa! Peniaze sú schválené. 

              Vďaka úspešnej žiadosti o Dotáciu na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky, ktorú vyhlásil  Trnavský samosprávny kraj v rámci programu „Fond na rozvoj Trnavského kraja“ a na príprave ktorej  sa podieľala aj trojica aktívnych rodičov našich žiakov - Svetlana Petrovičová, Mária Uhlíková a Magdaléna Hlavatá, získala Základná škola s materskou školou Smolenice na projekt Cykloprístrešky pre žiakov v ZŠ Smolenice 27 tisíc eur.

               

          • Zber papiera
            • Zber papiera

            • 16.9.2022

              Vážení rodičia, pripomíname vám zber papiera.

               

              dňoch 3.10. (pondelok) -7.10. (piatok)  sa na našej škole uskutoční zber papiera (kartón nezberáme). 

              Kontajner bude pristavený v areáli školy na školskom ihrisku. 

              Vyhradený čas pre zber papiera:

              pondelok    ------------, 14:00 - 16:00

              utorok        7:00-8:00, 14:00 - 16:00

              streda        7:00-8:00, 14:00  - 16:00

              štvrtok       7:00-8:00, 15:00  - 17:00 (dlhší deň)

              piatok        7:00-8:00, ----------------

              Do kontajnera na školský zber nie je možné ukladať: kartóny, šanóny, plastové zakladače, euroobaly, viazacie pásky, špagáty, tetrapakové nápojové kartóny, hygienický papier, samolepky.

              Papier je nutné vysypať z plastových tašiek a pred uložením do kontajnera odstrániť špagáty a viazacie pásky.

              Ďalší zber papiera plánujeme v mesiaci máj.  Papier zbierame 2x za školský rok.

              Najlepší zberači dostanú odmenu. Súťažíme za triedu aj za jednotlivca. 

               

              Ďakujeme.

            • Deň Európskych jazykov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Európskych jazykov.

              Deň Európskych jazykov 26.9.2022 sme tento rok v Smoleniciach parádne roztočili. Na prvom stupni sa deti zoznámili so základnými frázami z rôznych Európskych jazykov, zvyklosťami jednotlivých krajín a vytvorili krásne plagáty. Žiaci na druhom stupni si potrápili svoj jazýček na jazykolamoch, hádali význam slov, zahrali si kvíz a takisto si opäť pokecali s našim britským hosťom Markom Taylorom. Ako prekvapenie im pripravili kreatívne aktivity naši ukrajinskí žiaci Mariia, Dianka a Rodion. Žiaci sa naučili napísať svoje meno v azbuke, dozvedeli sa niečo o Ukrajine, predcvičili si číslice a základné frázy v Ukrajinskom jazyku. Za hladký priebeh sa postarali Mgr. Jana Hečková a Mgr.Viera Roháčová. Ďakujeme aj Martinovi a Viki z IX.B za asistenciu.

            • Run For Run

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Run For Run.

              Dnes máme za sebou aktívny športový deň. V rámci Medzinárodného týždňa športu sme sa do akcie zapojili behom cez les s názvom “Run for fun”. 
              Hlavnou témou kampane ostáva "#BeActive", ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale i po celý rok.

              Súťažili všetky ročníky okrem našich prváčikov, ktorí povzbudzovali a prezreli si trasu. 
              Tá bola vytýčená od začiatku až do konca lesom . Žiaci v 4-5 členných zmiešaných tímoch bežali do cieľa. Bežali pre zábavu, s úsmevom, za svoj tím.

              Tešíme sa na ďaľšie podobné dni❤️

            • Biela pastelka

            • V pondelok 26. septembra 2022 prebehne v našej škole zbierka na pomoc nevidiacim, Biela pastelka. Symbolickou odmenou za dobrovoľný príspevok je biela pastelka. Prispieť možno aj formou SMS v hodnote 2 EUR. Viac informácií nájdete na webovej stránke https://bielapastelka.sk/. Ďakujeme za vašu spoluúčasť!

            • Oznam pre rodičov

            • 20.9.

              Vážení rodičia, 

              posielame iba pre usmernenie informácie týkajúce sa ochorenia Covid-19. Od 1.9. platí nasledovné:

               

              Osoba, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19 ostáva v izolácií, ktorá trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom. Žiaci môžu nahradiť respirátor rúškom. Úzky kontakt ostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu končí po 5 dňoch. V prípade príznakov osoba kontaktuje všeobecného lekára. Na základe aktuálne platnej vyhlášky žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty; avšak dobrovoľne môže mať prekryté horné dýchacie cesty.

              S účinnosťou od 1. septembra 2022 na základe Rozhodnutia ministra školstva sa na účel školského vyučovania v škole (prezenčne) a prevádzky školských zariadení sa predkladá vyhlásenie o bezpríznakovosti. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

              Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá pri nástupe žiaka do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní  5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú).  V prípade, že rodič nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak neprišiel do školy cv sprievode rodiča a nepredložil Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti  a bezodkladne kontaktovať rodiča.

              Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť Potvrdenie od lekára. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

               

              Informácie sme pre vás vybrali z dokumentu Zelená otvoreným školám z ministerstva školstva: 

              https://www.minedu.sk/data/att/24327.pdf

               

            • Reforma vzdelávania

            • Od roku 2026 celé školstvo čaká veľká reforma vzdelávania. Pri presadzovaní zmien školského systému zhora pomocou tvorby nových štátnych vzdelávacích politík, nových metodologických usmernení alebo nových vzdelávacích štandardov je kľúčové, aby učitelia uvedené zmeny pochopili, osvojili si ich a začali aplikovať v práci so žiakmi. Máme za sebou viacero skúseností, naši učitelia aplikujú do procesu inovatívne prvky, využívajú digitalizáciu, rešpektujú individuálne potreby žiakov a zaujímajú ich zmeny. 

              Práve preto sme hneď medzi prvými, ktorí sa prihlásili k projektu Regionálneho centra podpory učiteľov pre okres Trnava. 

              Regionálne centrá podpory učiteľov sa budujú za účelom podpory škôl a učiteľov v jednotlivých regiónoch pri zavádzaní zmien v obsahu a formách vzdelávania. Budú vykonávať svoju činnosť prostredníctvom mentoringu, poradenstva a konzultačných činností predovšetkým v tzv. prioritných tematických oblastiach počas procesu prechodu na nové kurikulum.

              Máme radosť, že budeme o zmenách pravideľne informovaní a učitelia budú podporovaní vo svojej práci školenými mentormi. 

              https://zs.besst.sk/sk/regionalne-centrum-podpory-ucitelov

               

          • Rodičovské združenie
            • Rodičovské združenie

            • 7.9.2022

              Vážení rodičia, 

              v pondelok 12.9.2022 Vás pozývame na Rodičovské združenie. O 16:30 sa uskutoční plenárne združenie v jedálni školy. Po skončení sa bude konať triedna schôdzka.

          • Upozornenie
            • Upozornenie

            • Oznam:

              V areáli školy pred vchodom do budovy prebiehajú rekonštrukčné práce (výkop kanalizácie). Prosíme o zvýšenú opatrnosť a nepribližovanie sa k bezpečnostnému oploteniu.

              V utorok sa škola otvára v štandardom čase o 7:40 (ŠKD je v prevádzke od 6:00).